SAP Finansal Tedarik Zinciri Yönetimi

Finansal Tedarik Zinciri Yönetimi (FSCM) Modülü işletmelere; nakit yönetimi ve tahmini, müşteri kredi risk limiti yönetimi, tahsilat yönetimi, ihtilaf yönetimi, para piyasaları araçları yönetimi vb. finansal süreçleri destekleyici alt modüller sunarak standart mali muhasebe süreçlerini destekler.

Kredi Yönetimi
Firma için müşterilerinin oluşturacağı risklerin, belirleyeceği limitler dahilinde etkin olarak yönetilmesini sağlayan modüldür. Satış Dağıtım ve Müşteriler Muhasebesi modülleri ile entegre çalışarak olası bir limit aşımı sistem tarafından engellenerek müşterilerin belirlenen risk limitleri dahilinde çalışmasını sağlamaktadır.

Biller Direct
Müşteri portali üzerinden firmanın, müşteri faturalarını WEB ‘den elektronik olarak ibraz edebilmesini ve müşterilerin faturalarını seçerek online ödeme yapabilmesini sağlayan modüldür.

Nakit ve Likidite Yönetimi
Firmanın nakit pozisyonunu ve beklenen nakit girişlerini ve çıkışlarını raporlayan, gerçekleşmiş nakit giriş ve çıkışlarının sebeplerini bularak nakit akım raporu alabilmesini sağlayan modüldür. Firmanın olası nakit girşi/çıkışını görebilmesini ve buna göre etkin bir hazine yönetimi yapabilmesini sağlar.

Tahsilat Yönetimi
Tahsilat Yönetimi firmaya etkin bir tahsilat yönetimi için destek sağlar. Müşterilerden alacaklar, firma kriterleri ile değerlendirilebilir ve önceliklendirilebilir. Belirlenecek tahsilat stratejilerine göre müşterilerden alacaklar, tahsilat uzmanlarına dağıtılabilir ve tahsilat uzmanlarının önceliklendirilmiş liste üzerinden müşterilerle iletişime geçmesi sağlanabilir.

İhtilaf Yönetimi
İhtilaf Yönetimi, müşterilerden olan alacakların kısmen ya da tam ödenmemesi sebebiyle oluşacak anlaşmazlıkların takip edildiği ve yönetildiği modüldür. Firma müşterileri genellikle ödemelerini yapmıyorsa ve bu alacakla ilgili olarak firma içinde bilgi akışı etkin olarak sağlanamıyorsa; İhtilaf Yönetimi modülü ile bu durumların tarihsel biçimde iş akışları ile desteklenerek firma içinde etkin olarak yönetilebilmeleri sağlanabilir.

In House Cash
Bir şirketler topluluğu içerisinde grup şirketlerin tüm nakit hareketlerinin merkezi olarak yönetilebilmesini sağlayan modüldür. Buna göre tüm grup şirketlerden gelecek nakitlerin merkezde toplanmasını ve tüm ödemelerin ilgili grup şirketler adına merkezden yönetilmesini sağlamak mümkündür.

Hazine ve Risk Yönetimi (TRM)
Küresel Ekonomilerde yaşanan ekonomik ve politik belirsizlikler beraberinde likitide, döviz ve faiz risklerini getirmektedir. Bu tip riskleri takip edebilmek için bir sistem sahibi olmak stratejik açıdan son derece önemlidir. Ayrıca finansal risklerden korunmak için kullanılacak türev ürünlere karar vermek, mevcut portföy üzerinde farklı senaryolara göre analizler yapmayı gerektirmektedir. SAP Hazine ve Risk Yönetimi modülü, risklerinizi ölçmenin yanında mevcut finansal operasyonlarınızı yönetmek; VUK, yeni TTK ve IFRS’e göre muhasebe işlemlerinin yürütülmesine olanak sağlar.